Du eier en eiendom i Frankrike

​Internett, vann, strøm, bank, forsikring osv.

Har du nettopp overtatt en bolig i Frankrike kan det være godt å vite at vi kan assistere deg med å få på plass det meste som skal til for å gjøre livet ditt i Frankrike enklere og triveligere. Denne assistanse tilbyr vi til en meget fordelaktig pris for eiere som har kjøpt gjennom oss.

Arv

Tenk på dette på et tidligst mulig stadium! For det kan påvirke eierforhold, som du helst må ha tenkt gjennom før du overtar den franske eiendommen. Du bør også være klar over hva som skjer dersom en av eierne (deg for eksempel) faller bort. Det finnes nemlig ikke uskifte i Frankrike, og arveavgiften kan være høy hvis du ikke har sørget for å planlegge arven din på riktig måte. Dette har vi bistått flere hundre skandinavere med.

Lokale skatter og kommunale avgifter

Hvordan tror du at lokale skatter blir betalt? Hvor sendes kravet? Hvordan betale? Hvor ofte? Hvordan opprette din egen skatteprofil for å håndtere disse spørsmålene gjennom skatteetatens elektroniske tjenester? Kan du trekke fra disse skattene i Norge eller i den franske selvangivelsen?

Skatt

Mange må sende en selvangivelse i Frankrike. Gjelder dette deg? Hvordan gjør du dette? Hvilke skatteregimer er mest fordelaktige for deg? Kan du unngå dobbeltskatt? Får du lov til å trekke fra driftskostnader i Norge selv om du eier en fritidsbolig? Hva om du eier boligen gjennom et firma?

Vurderer du å selge din eiendom i Frankrike, kan du være interessert i hvor mye skatt du vil bli nødt til å betale i Frankrike på gevinsten, hvis det er noe å betale i det hele tatt. Kanskje du bør vente seks måneder for å få et mye større fradrag på skatten? Kanskje du heller bør skynde deg?

Eierforhold

Er det lurt å kjøpe via et norsk AS? Hva bør du i så fall passe på? Hvor fordelaktig er det å bruke et SCI (fransk boligselskap), som norske og franske advokater ofte anbefaler på feil grunnlag? Hva er rapporteringsplikten i Frankrike?

Behov for juridisk assistanse

Kommer du snart til å starte en kjøpsprosess eller en salgsprosess, er det mye å tenke på, mange dokumenter og uttalelser å tolke riktig, og ikke minst mange trinn i prosessen der det er lett å snuble. Vi hjelper deg, om du har funnet boligen gjennom våre tjenester eller ikke.

Dersom naboen plager deg eller hvis du trenger å håndtere en vanskelig situasjon med sameiet, forretningsføreren («syndic»), skattemyndighetene, kommunen, banken eller forsikringsselskapet, kan vi assistere gjennom våre spesialister hos FranskBolig, samt våre samarbeidspartnere (advokater, jurister, formuesrådgivere, notarer osv.).

Praktisk hjelp

Det er ikke grenser for hva man trenger hjelp til når man ikke er kjent med den lokale kulturen, språket og ikke minst lover og regler. Bare spør, så hjelper vi deg.

17 mars 2020